Telefon: 030/792-888
Povijest
Poduzeće FTM iz Novog Travnika osnovano je 20.08.1997.
Temeljeno je na znanjima i tehnologijama prenesenim iz Njemačke, pa je brzo stalo na noge. Visoki kvalitet proizvoda i pratećih usluga postali su zaštitni znak firme FTM. Zahvaljujući tome, poduzeće je stalno raslo, i danas spada među svega nekoliko odabranih u regiji bivše Jugoslavije, koji mogu opremiti PVC ili aluminijskom građevinskom stolarijom i aluminijsko-staklenim fasadama i najveće objekte, u vrlo kratkim rokovima.


Odlike firme
Poslovna ideja na kojoj je firma nastala – osiguranje vrhunske aluminijske i PVC građevinske stolarije za zemlju koja se obnavlja – razvijala se u skladu s vremenom. Kako je domaće tržište postepeno postajalo zasićeno, tako se FTM sve više okretao izvozu, i danas, 18 godina nakon osnivanja, izvozi većinu svoje proizvodnje, najviše u Hrvatsku, Sloveniju, Švicarsku, Austriju, Holandiju, Francusku, te u još nekoliko zemalja Evropske unije.

Misija poduzeća FTM je da bude pouzdan partner građevinskoj industriji, ali i individualnim graditeljima sa svojim visokokvalitetnim i tehnološki naprednim proizvodima građevinske stolarije, osiguravajući pritom optimalne radne uslove za sve svoje zaposlene.

Vizija poduzeća je stalno unaprijeđivanje tehnologije i organizacije rada, kako bi se zadržala pozicija regionalnog predvodnika u uvođenju novih, ekoloških tehnologija građenja koje osiguravaju štednju energije i očuvanje okoline.

Proizvodnja u firmi FTM odvija se na najmoderijim njemačkim računalno upravljanjim strojevima, u proizvodnom pogonu površine 3.000 m2 smještenom u Novom Travniku. Instalirani kapacitet omogućava proizvodnju oko 100 prozora ili vrata dnevno. Poduzeće trenutno zapošljava 50 osoba, vrhunske specijaliste za razne segmente vlastitog poslovanja. Zaposleni stalno posjećuju najveće evropske sajmove iz svoje branše i prolaze mnoge seminare i tečajeve koji osiguravaju obnovu znanja i podlogu za neprekidna tehnološka unaprijeđenja.

Certifikati koje je FTM osigurao tokom proteklih godina garancija su primjene najviših radnih standarda koji se mogu osigurati u proizvodnji građevinske stolarije i aluminijsko-staklenih fasada. Osim ISO 9001 standarda, FTM posjeduje i CE certifikat, koji je od 01. 07. 2010. uslov za izvoz u EU.


Tržišta
Tržišta na kojima FTM danas posluje protežu se kroz cijelu Evropu, gdje FTM koristi vlastite komparativne prednosti: vrhunski kvalitet uz povoljnije cijene. Na domaćem tržištu FTM preuzima najzahtjevnije poslove na velikim tržnim centrima, zgradama i javnim ustanovama, pritom nikad ne zaboravljajući one koji su i pokrenuli cijelu priču: građane koji grade ili obnavljaju vlastite kuće i stanove. Za njih postoji veliki izbor građevinske stolarije, od različitih materijala, boja i izvedbi, koji osigurava zadovoljavanje svih potreba.

Osim u Novom Travniku, FTM ima poslovne jedinice u:
-Beču (Austrija).
 • Telefon: 030/792-888
 • Adresa: Stjepana Tomaševića bb,
  BiH - 72290 Novi Travnik
 • Radno vrijeme: 8:00-16:30
 • Email: info@ftm-doo.com

 • Info:
  "FTM" d.o.o. za montažu, usluge i promet
  Kanton: Srednjobosanski kanton
  Općina: Novi Travnik
  Ulica i broj: Stjepana Tomaševića B.B.
  PDV broj: 236033810006